LibiŽ: Deel 1


In augustus 2009 hebben wij een rondreis gemaakt door LibiŽ. LibiŽ was toen nog maar kort open voor toeristen. In augustus 2011 werd het land weer onbereikbaar: door de moord op Khadaffi en de burgeroorlog die daarop volgde werd een negatief reisadvies afgegeven, dat overigens nog steeds geldt.

Tijdens onze rondreis hebben wij vrijwel niets van onrust in het land gemerkt. Achteraf denk ik dat we bij 'pijnpunten' werden weggehouden, want we hebben sommige delen van het land overgeslagen door te moeten vliegen en niet zoals de bedoeling was met Toyota's te 'doen'.

Vanuit Schiphol vlogen wij naar Tripoli, de hoofdstad van LibiŽ. We bleven daar een dagje hangen om te 'acclimatiseren'. De stad heeft eigenlijk niet zoveel te bieden, maar het is wel een aardige plaats om gezellig rond te struinen: er zijn veel winkeltjes en marktjes, waardoor de stad een echt oosterse sfeer heeft.

Ik heb in de oude stad volop mijn hart opgehaald met fotograferen: oude huizen, rommelige straatjes, prachtige details bij deuren en ramen.... om mijn in Tripoli gemaakte foto's te bekijken.  Lees verder -->


© Ben de Graaf Bierbrauwer

Reacties naar benilse@quicknet.nl
https://bgbpix.nl