Egypte
Deel 6

Dakhla had veel te bieden. Allereerst gingen we de oude stad in. We huurden een fiets en gingen naar het postkantoor om postzegels te kopen. Onderweg merkten we dat er een verkeersbord door iemand werd bediend als er mensen waren die de straat wilden oversteken. Geen verkeerslichten, dat is duur en vaak is er geen elektra. En zo heeft er iemand ook nog een baantje!


Bij het postkantoor aangekomen bleek dat de rijwielverhuurder vergeten was te vertellen dat er geen remmen op mijn fiets zaten. Je moest er afspringen. Gelukkig leverde dat geen al te grote problemen op, vooral omdat er maar weinig verkeer was. Het was toch wel even schrikken.


In het postkantoor was men niet echt ingesteld op een invasie van twee Nederlanders – Ilse en ik – die wat kaarten naar ouders, vrienden en kennissen wilden sturen. Aan de andere kant van de balie parelde het zweet uit het voorhoofd van de mensen die moesten uitrekenen wat dat allemaal wel moest kosten. Het duurde ongeveer twintig minuten voordat wij met postzegels de deur uit konden gaan. De Western Desert ten voeten uit!


De middag brachten we door met het rondkijken in de oude stad, Al Qasr. Ook hier was het eigenlijk meer een ruïnestad dan een plaats waar gewoond werd.
Toch waren hier nog vrij veel huizen bewoond. De mensen waren er zeer gastvrij: we werden een paar keer uitgenodigd om een kopje thee te komen drinken! We zaten opeengepakt in het huiskamertje van de lange thee te genieten. Ik heb de foto terwijl ik buiten stond door een raamopeningetje moeten maken!


Tegen de avond gingen we een lange tocht over de woestijn in de omgeving maken. Op een kameel!
Het was weer eens een andere manier om een zonsondergang mee te maken. De nacht viel zo snel dat we nóg een keer van de ongelooflijk stralende sterrenhemel en flitsende meteorieten konden genieten. We stapten in bed en deinden nog aardig lang na!


<-- Egypte: Deel 5 Egypte: Deel 7 -->


© Ben de Graaf Bierbrauwer

Reacties naar benilse@quicknet.nl
https://bgbpix.nl